Ingredientai
Šiandien lankomės restorane „Stebuklai", kur vyriausiasis virėjas Martynas Praškevičius pademonstruos, kokias gardžias salotas galima pagaminti iš moliūgo.
DELFI TV kulinarinių laidų cikle įvairių Lietuvos restoranų virtuvių virėjai ne tik pademonstruos savo sugebėjimus gaminti maistą, bet ir pasiūlys alternatyvą tradiciniams lietuviškiems patiekalams.
Gaminimo eiga
Pirmiausia nulupkite moliūgą ir supjaustykite gabaliukais.
Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje apkepinkite moliūgo gabaliukus tiek, kas jie dar būtų traškūs. Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite truputį vandens ir dar patroškinkite.
Kol moliūgas troškinasi, pasigaminkite padažą. Kelis šaukštus garstyčių sumaišykite su šaukštu medaus, šaukštu baltojo vyno acto ir žiupsnelio druskos.
Iškepusį moliūgą apliekite padažu ir gerai išmaišykite. Palaikykite, kad įsigertų.
Per tą laiką nulupkite svogūną ir supjaustykite šiaudeliais.
Beliko viską gražiai patiekti. Lėkštėje išdėliokite moliūgą, apliekite jį padažu.
Ant moliūgų užbarstykite varškės, uždėkite svogūnų, apdėliokite gervuoges. Paskutinis akcentas - kepinti kedro riešutai. Riešutus galite rinktis ir kitus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska.
Skanaus!