Ingredientai
Žuvies filė
500 g
Pienas
1 stiklinė
Kiaušiniai
1 vnt.
Batonas
3 riekelė
Grybai
1 stiklinė
Fermentinis sūris
50 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Kiaušiniai
1 vnt.
Aliejaus
2 šaukštas
Gaminimo eiga
Džiovintus grybus išmirkyti ir išvirti. Nusunkti ir smulkiai supjaustyti.
Žuvies filė sumalti, pridėti piene išmirkyto batono, supilti ištirpintą sviestą, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius ir viską gerai išsukti.
Smulkiai supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti riebaluose, sudėti smulkintus petražolių lapelius ir supjaustytą kiaušinį. Išmaišyti.
Žuvies masę iškrėsti ant lentos, pabarstytos džiūvėsėliais, ir išploti 1 cm storio sluoksniu. Uždėti grybų įdarą ir apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Atsargiai susukti vyniotinį, įdėti į foliją, užspausti kraštus ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais, pikantišku kečupu ir daug daržovių.