Tikriems blynų gerbėjams prancūziški Siuzetės blyneliai turėtų būti girdėti, ragauti ir greičiausiai labai mėgiami. Pačių blynų paruošimas beveik nesiskiria nuo visiems žinomų lietinių ar didelių blynų, na, gal šiek tiek turtingesne tešla, bet padažo paruošimas reikalauja pastangų ir specialių ingridientų: apelsinų likerio, be kurio nesigaus toks sodrus padažo skonis, ir konjako, kurį reikia padegti.

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi ir žiupsniu druskos, supilame išlydytą sviestą, dalį pieno ir suberiame miltus. Labai gerai viską išmaišome, supilame likusį pieną (atsižvelgdami į tešlos tirštumą), įmetame apelsino žievelių gabalėlius ir įpilame šaukštą apelsinų sulčių.

2. Blynus kepame 21 cm keptuvėje nepridegančia danga, todėl keptuvės papildomai tepti niekuo nereikėjo, užteko tešloje esančio lydyto sviesto.

3. Į didelę keptuvę įberiame cukrų, palaukiame, kol jis pradės lydytis, įdedame sviestą ir viską nuolatos maišome. Kai cukrus pradeda rusti, įpilame apelsinų sultis, įmetame apelsino žievelę.

4. Viską gerai išmaišę dedame sulankstytus blynus (blyną lenkiame per pusę ir dar kartą per pusę, gaunasi trikampėlis). Sudėtus blynus į keptuvę su padažu apkepame iš abiejų pusių, tuomet įpilame apelsinų likerį, visa masė pradeda tirštėti (dar kartą apverčiame blynus, kad iš abiejų pusių pasidengtų tirštu padažu).

5. Pagal didžiąją dalį receptų pabaigai naudojamas konjako šlakelis ir jis padegamas, tada blyneliai gražiai apskrunda iš išorės.