Ingredientai
Obuolių
1 vnt.
Gūžinės salotos
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas
Česnako
1 skiltelė
Kamembero sūris
220 g
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
2 šaukštas
Porcijos: 4
Užpilą salotoms galima pagaminti ir iš pelėsinio sūrio. Su sūriu ir aštriu užpilu geriau tiks saldus obuolys.
Gaminimo eiga
Alyvuogių aliejuje su česnako sultimis apskrudinkite baltos duonos kubelius iki aukso spalvos, apibarstykite druska.
Stambiai supjaustykite ar suplėšykite salotų lapus, sudėkite į dubenį. Sudėkite obuolio skilteles ir išmaišykite.
Pagaminkite užpilą: nuo sūrio nupjaukite odelę, šaukštu sudėkite sūrį į nedidelį puodą, supilkite grietinėle ir maišydami kaitinkite, kol išsilydys sūris. Tik neužvirinkite.
Aplaistykite salotas šiltu užpilu, pabarstykite krapais ar kitomis žolelėmis, ir galima valgyti.