Ingredientai
Krevečių
500 g
Sviestas
2 šaukštas
Česnako
3 skiltelė
Sviestas
1 šaukštas
Grietinės
200 ml
Miltų
1 šaukštas
Medus
2 šaukštas
Citrinų sultys
3 šaukštas
Laiškiniai česnakai
2 šaukštas
Krapai
1 šaukštas
Porcijos: 4
Saldžiai aštrus krevečių užkandis dera su citrina ir ilgu traškiu batonu. Vietoj didžiųjų krevečių galite naudoti ir vėžių uodegėles.
Gaminimo eiga
Jei reikia, atitirpinkite ir nusausinkite krevetes.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Pridėkite kapotų česnakų ir krevečių, lengvai pakaitinkite (neapskrudinkite).
Krevetes sukrėskite į kepimo formą.
Paruoškite padažą: keptuvėje sumaišykite sviestą ir miltus, porą minučių pakaitinkite (nuolatos maišydami). Pridėkite plaktos grietinėlės ir toliau maišydami kaitinkite. Tada supilkite medų, citrinų sultis, suberkite Kajano pipirus, laiškinius česnakus ir krapus, pagardinkite druska.
Mišinį supilkite ant krevečių.
Kepkite 250 °C temperatūros orkaitėje 5 minutes.