Aktorė Larisa Kalpokaitė – puiki kulinarė ir per kelias minutes gali papasakoti kelių patiekalų receptus. Vienas jos mėgstamiausių patiekalų - vištų kepenėlių paštetas. Jį garsi aktorė gaminasi namuose ir skanauja su svieste apkeptais - karamelizuotais raudonaisiais svogūnais ir batono riekele.

Gaminimo eiga

Išvirkite kiaušinį.

Vištienos kepenėles gerai nuplaukite.

Apibarstykite pipirais ir druska ir palikite 10 minučių pastovėti.

Dėkite į įkaitintą lydytą sviestą (Ghi) ir vartant kepkite. Keptuvė greitai prisipildo skysčio iš kepenėlių - jo nenupilkite. Kepenėlės turi ne apkepti (neturi apskrusti), bet išvirti.

Svieste apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną kol gražiai paruduos.

Į dubenį sudėkite susmulkintas kepenėlės, supjaustytą kiaušinį, apkeptus svogūnus, įpilkite brendžio, įdėkite majonezo, pasūdykite ir sumalkite iki vientisos masės.

Įdėkite šaukštelį arba šaukštą lydyto sviesto (Ghi) ir dar kartą gerai sumalkite.

Paruoštą paštetą supilkite į indelį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.