Ingredientai

Rudasis cukrus 0.5 stiklinė
Miltų 2 stiklinė
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Cinamono 2 šaukštelis
Obuolių 2 vnt.
Grietinės 0.5 stiklinė
Cukraus pudra 2 stiklinė
Tirpi kava 2 šaukštas
Porcijos: 6
Su tarkuotais obuoliais keksas būna itin sultingas. Norint galima paruošti kavos skonio glaistą, kuris keksą padarys dar gardesnį.

Gaminimo eiga

Sumaišyti rudąjį cukrų su sviestu. Įmušti vieną po kito kiaušinius.

Sumaišyti sausąsias sudedamąsias dalis ir supilti į tešlą.

Įmaišyti ten tarkuotus obuolius ir grietinėlę.

Išpilti tešlą į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą.

Kepti apie valandą 175 laipsnių orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku. Jei reikia, kepti ilgiau.

Apibarstyti keksą miltiniu cukrumi.

Jeigu viršui bus ruošiamas cukraus glaistas, sumaišyti sudedamąsias dalis ir peiliu užtepti ant kekso.

Papuošti riešutais arba marmeladiniais saldainiais.