Ingredientai
Šis citrininis pyragas bus puikus desertas prie arbatos ir kavos. Minkštas, purus, drėgnas ir be galo kvapnus. Citrininis pyragas skanus ir vienas, tačiau viršų galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti vaniliniu kremu.
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
* Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
* Baltymus suplakite su druska iki standžių putų.
* Trynius gerai išsukite su cukrumi. Supilkite citrinų sultis ir smulkiai tarkuotas žieveles ir gerai išplakite.
* Suberkite miltus ir gerai išplakite.
* Supilkite pieną ir gerai išplakite.
* Sudėkite kiaušinių baltymus ir išmaišykite.
* Masę supilkite į kepimo formą. Ją įstatykite į didesnę kepimo formą, pripildytą ką tik užvirusio vandens. Vanduo turi semti bent trečdalį tos kepimo formos, kurioje supilta pyrago masė.
* Kepkite apie 50-55 minutes.
* Šiek tiek atvėsinkite ir tik tuomet patiekite.
* Citrininio pyrago viršų galite aplieti vaniliniu pudingu ar kremu.