Ingredientai
Kakavos milteliai
2 šaukštas
Vandenyje mirkytų datulių
2.5 stiklinė
Migdolų
1 stiklinė
Žemės riešutai
0.5 stiklinė
Vandens
2 šaukštelis
Juodasis šokoladas
40 g
Žemės riešutų sviestas
2 šaukštas
Medus
2 šaukštas
Pienas
2 šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Galingame trintuve sumaišykite visus, išskyrus tris glaisto ingredientus, iki smulkios, lipnios masės. Išklokite kvadratinę kepimo formą sviestiniu popieriumi, sudėkite masę į indą, tolygiai paskirstykite, suspauskite.
2. Nedideliame inde sumaišykite glaisto ingredientus sumaišykite, pagaminkite glajų. Iš pradžių jis gali atrodyti skystokas, bet nesiliaukite maišę.
3.Glajų užpilkite ant viršaus, o tad pastatykite indą į šaldytuvą. Kai sustings, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Patartina palaikyti masę šaldytuve kelias valandas, tada bus lengviau supjaustyti.
Šiuos nekeptus batonėlius galite laikyti šaldytuve kelias dienas, o šaldiklyje – net iki dviejų mėnesių.