Ingredientai
Lazanija (lakštai)
6 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Saldžiosios paprikos
2 vnt.
Cukinijos
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Daržovių sultinio
1 šaukštelis
Šviežių čiobrelių
0.5 šaukštelis
Santa Maria aitriųjų paprikų padažas
0.2 šaukštelis
Pelėsinio sūrio
150 g
Porcijos: 6
Lazanija su daržovėmis ne tokia riebi ir daug sveikesnė nei su mėsa. Pelėsinio sūrio ir varškės padažas suteikia pikantiškumo.
Gaminimo eiga
Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Supjaustykite paprikas, cukiniją ir saulėje džiovintus pomidorus.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, porą minučių pakepinkite svogūnus, cukiniją, paprikas ir pomidorus.
Sudėkite konservuotus pomidorus, sultinio kubelį ir prieskonius.
Troškinkite ant didelės ugnies 10 minučių.
Į sviestu išteptą formą dėkite du lazanijos lakštus, ant jų – daržovių mišinio, tada – du lazanijos lakštus, vėl mišinio ir likusius lakštus.
Paruoškite sūrio ir varškės mišinį – virtuviniu kombainu arba plakikliu sumaišykite sudedamąsias dalis.
Jį užpilkite ant viršaus (turi padengti lakštus).
Kepkite maždaug 200 ºC temperatūros orkaitėje 30 minučių.