Ingredientai
Šparaginių pupelių
1 kg
Vandens
700 ml
Krienai
1 gabaliukas
Santa Maria garstyčių grūdeliai
4 šaukštas
Cukraus
4 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Kvapieji pipirai
5 vnt.
Lauro lapai
3 vnt.
Acto
250 ml
Aliejaus
50 ml
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Gaminimo eiga
* Šparaginėms pupelėms nupjaukite galiukus, perpjaukite per pusę ir apvirkite sūriame vandenyje apie 7 minutes. Nupilkite vandenį, o pupeles sudėkite į paruoštus stiklainius.
* Krieno šaknį smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą gartu su cukrumi, druska, garstyčių grūdeliais, pipirais, lauro lapais. Užpilkite vandeniu, aliejumi, actu ir virkite apie 5 minutes.
* Karštu marinatu užpilkite pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.