Gaminimo eiga

Nuo jautienos nuvalomas riebalinis sluoksnis – riebalai dedami į įkaitintą keptuvę. Ji po truputį judinama tol, kol riebalai išsilydo.

Kepsnys apibarstomas pipirais ir apkepinamas ant įkaitintų riebalų.

Mėsa dedama į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 12–15 min.


Kol mėsa kepa, gaminamas garnyras. Į puodelį dedamas sviestas ir statomas ant mažos ugnies. Po truputį sviestas lydomas ir verdamas tol, kol šiek tiek paskrunda – tampa rudas ir įgyja riešutų kvapą.

Svogūnai supjaustomi žiedais ir apkepinami svieste, kitoje keptuvėje. Į ją dedami nuvalyti ir mažais kubeliais supjaustyti salierų gumbai – jie kepami, kol suminkštėja.

Tuomet dedami nulupti ir kubeliais supjaustyti obuoliai. Jiems kiek apkepus, pilamas pienas ir grietinėlė.

Viskas šiek tiek paverdama ir sutrinama trintuvu. Trinant, pilamas rudas sviestas, pagal skonį dedama druskos ir pipirų.

Iškepusi jautiena supjaustoma ir patiekiama su daržovių tyre. Skanaus!