Ingredientai
Sluoksniuota tešla
500 g
Bulvių
5 vnt.
Mėgstamo kumpio
200 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Bazilikai (žali)
1 šaukštelis
Pienas
1 stiklinė
Grietinės
0.5 stiklinė
Fermentinis sūris
150 g
Porcijos: 8
Šis savitas apkepas pasotins išalkusių žmonių būrį.
Gaminimo eiga
Plačiai iškočiokite tešlą ir perkelkite ją ant pateptos 26 cm skersmens išardomos torto formos dugno ir kraštų.
Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Supjaustykite svogūną ir kumpį.
Sumaišykite pieną, grietinę ir prieskonius.
Tarkuotas bulves, svogūną ir kumpį sudėkite ant tešlos papločio, užpilkite ant viršaus grietinės maišinį ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, paskui apdenkite folija ir dar kepkite maždaug 30 minučių.