Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas.

Gaminimo eiga

Iškaulinėtą viščiuką padedame oda į viršų ir marinuojame česnakais, druska ir pipirais.

Į faršą įdedame svogūnus, brendyje išmirkytas spanguoles, riešutus, patarkuojame apelsino žievelės (tik oranžinį sluoksnį), raudonėlio, viską sumaišome.

Paruoštą įdarą dedame į iškaulinėto viščiuko vidurį ir sugrąžiname viščiukui buvusią formą, sukryžiuojame kojas ant pilvo, užtvirtiname mediniais pagaliukais.

Paruoštą viščiuką nuplauname ir nusausiname, tada padedame ir įtriname druska, klevų sirupu, penkių pipirų mišiniu, laimų žievele.

Ant kepimo skardos padedame kepimo popieriaus, ant kurio uždedame viščiuką nugara į viršų.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame viščiuką 30 min., po to apverčiame ant nugaros ir tada patepame medaus ir sojų padažo mišiniu ir toliau kepame 30 min.