Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
0.5 pakelis
Virtų ryžių
1 stiklinė
Kiaušiniai
2 vnt.
Razinos
1 stiklinė
Citrinos
0.5 vnt.
Brendis
100 ml
Džiovintos slyvos
1 stiklinė
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Sviestas
50 g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Ryžius išvirkite, nukoškite ir palikite atvėsti.
Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir išklokite kepimo formos dugną ir šonus (gali siekti iki vidurio).
Išspauskite citrinos sultis ir nutarkuokite žievelę.
Razinas ir slyvas užpilkite brendžiu.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite iki standžių putų su citrinos sultimis ir sumaišykite su grietinėle.
Trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir prieskoniais. Suberkite mirkytas razinas ir išmaišykite. Supilkite lydytą sviestą, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite trynių masę su ryžiais ir baltymais.
Ant tešlos užberkite smulkiai pjaustytų slyvų, išlyginkite ir užkrėskite ryžių mase. Išlyginkite.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.