Ingredientai
Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.
Gaminimo eiga
1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi.
2. Supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės. Palikite, kad pabrinktų.
3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus, supilkite 1/8 tešlos. Blynus iškepkite, bet neapskrudinkite.
4. Iškeptus lietinius dėkite į vieną ant kito į pašildytą lėkštę, uždenkite ir laikykite šiltai, kol įdaras bus paruoštas.
5. Varškę pertrinkite su cukrumi ir grietinėle ir tarkuotu bananu. Įberkite razinų ir gerai išmaišykite.
6. Varškės įdarą dėkite ant lietinių ir susukite. Susuktus lietinius sudėkite į kepimo indą.
7. Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su ruduoju cukrumi ir apelsinų sultimis. Tolygiai apliekite blynus.
8. Kepkite iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol lietinių blynų viršus gražiai apskrus.