Ingredientai
Vištienos filė
1 kg
Druskos ir pipirų pagal skonį
5 šaukštelis
Rudasis cukrus
2 šaukštelis
Česnako
3 skiltelė
Malti raudonieji pipirai
1 šaukštelis
Šviežių čiobrelių
0.5 šaukštelis
Raudonėliai (džiovinti)
0.5 šaukštelis
Šalavijai
0.5 šaukštelis
Rozmarinai
0.5 šaukštelis
Degtinė
30 g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Vištienos filė švariai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite česnaku.
Sumaišykite visus prieskonius su druska ir cukrumi. Įtrinkite vištienos filė.
Viską darykite dubenėlyje, kad prieskoniai neišsibarstytų.
Užpilkite degtine ir dar kartą gerai įtrinkite su prieskoniais.
Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą dviems dienoms (kiekvieną dieną 2-3 kartus vištienos filė apverskite ir vėl įtrinkite degtinės ir prieskonių mišiniu).
Po dviejų dienų filė įvyniokite į marlę ir pakabinkite sausoje, šiltoje patalpoje (dažniausiai tam tinkamiausia virtuvė).
Vytinkite dar 5 paras.
Suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve.