Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje pakepinkite faršą (gali būti ir kalakutienos ar jautienos - kokį mėgstate). Baigiant kepti pagardinkite prieskoniais ir druska.

* Morką sutarkuokite burokine tarka sutarkuojame morkas, Svogūnus ir papriką smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvė su trupučiu įkaitinto aliejaus ir kepinkite, nuolat maišydami. Pabaigoje sudėkite susmulkintus pomidorus. Pagardinkite prieskoniais ir sudėkite į faršą.

* Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite du šaukštus miltų ir nuolat maišydami pakepinkite, kol gražiai pagels. Paskui po truputį nuolat maišydami supilkite pieną. Pakaitinkite ir pagardinkite prieskoniais.

* Ant kepimo formos dugno užpilkite truputį padažo, tada išdėliokite makaronų lakštus. Uždėkite faršo, tada vėl makaronų lakštus, vėl padažo.

* Viršutinis sluoksnis turi būti makaronų, kuriuos gausiai aptepkite likusiu padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 minučių, kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.