Ingredientai
Pomidorų padažo
200 ml
Balzaminis actas
50 ml
Česnakinė druska
1 šaukštelis
Aitriosios paprikos milteliai
0.5 šaukštelis
Šviežių čiobrelių
1 šaukštelis
Bazilikai (žali)
1 šaukštelis
Raudonėliai (džiovinti)
1 šaukštelis
Porcijos: 4
Šonkauliukai – viena spopuliariausių grilio patiekalų. Svarbiausia, kad būtų minkšti ir lengvai slystų nuo kaulo. Tokį šonkauliukų receptą ir siūlome išbandyti.
Gaminimo eiga
* Šonkauliukus supjaustykite mažesniais gabaliukais.
* Kečupą sumaišykite su balzaminiu actu ir prieskoniais. Gautu mišiniu apipilkite šonkauliukus ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų visi.
* Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą porai valandų.
* Nuo šonkauliukų pirštais nubraukite marinato perteklių ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
* Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol gražiai apskrus.
* Šonkauliukus galite kepti ir kepsninėje.