Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Vieną puodelį cukraus supilkite į dubenį.
2. Įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite iki masė padidės ir taps šviesesnė.
3. Pieną supilkite į puodą ir užkaiskite.
4. Kol pienas šyla, pasiruoškite formeles: į kepimo formą ar skardą aukštais kraštais sudėkite 8 mažas keramikines kepimo formeles.
5. Į mažą puodą supilkite antrą cukraus puodelį, užpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų. Užkaiskite ir kaitinkite maišant kol pradės virti ir švelniai paruduos (karamelizuosis).
6. Karamelę po lygiai išpilstykite į mažas keramikines formeles.
7. Pieną nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant (žiūrėkite, kad neužvirtų).
8. Maža srovele pieną pilkite į kiaušinių plakinį ir plakite.
9. Išplakus supilstykite į formeles ant karamelės.
10. Skardą kone iki viršaus ir iki pusės keramikinių formelių pripilkite vandens.
11. Dėkite kepti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.
12. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
13. Iš formelių išimkite tik jau atvėsusius.