Ingredientai

Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Vieną puodelį cukraus supilkite į dubenį.

2. Įmuškite kiaušinius, sudėkite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir gerai išplakite iki masė padidės ir taps šviesesnė.

3. Pieną supilkite į puodą ir užkaiskite.

4. Kol pienas šyla, pasiruoškite formeles: į kepimo formą ar skardą aukštais kraštais sudėkite 8 mažas keramikines kepimo formeles.

5. Į mažą puodą supilkite antrą cukraus puodelį, užpilkite vandens tiek, kad tik šiek tiek apsemtų. Užkaiskite ir kaitinkite maišant kol pradės virti ir švelniai paruduos (karamelizuosis).

6. Karamelę po lygiai išpilstykite į mažas keramikines formeles.

7. Pieną nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant (žiūrėkite, kad neužvirtų).

8. Maža srovele pieną pilkite į kiaušinių plakinį ir plakite.

9. Išplakus supilstykite į formeles ant karamelės.

10. Skardą kone iki viršaus ir iki pusės keramikinių formelių pripilkite vandens.

11. Dėkite kepti į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.

12. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

13. Iš formelių išimkite tik jau atvėsusius.