Ingredientai
Virtų ryžių
100 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Cukraus
5 šaukštas
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Citrinos žievelė
0.5 šaukštelis
Sviestas
4 šaukštas
Razinos
1 sauja
Slyva
1 sauja
Brendis
100 ml
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Džiovintas slyvas supjaustykite mažais gabaliukais ir užpilkite brendžiu.
Razinas užpilkite brendžiu ir palikite mirkti kol išvirs ryžiai.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos tarkuota žievele. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su plakta grietinėle.
Nusunkite razinas ir slyvas. Įmaišykite į trynių masę.
Įmaišykite virtus ir gerai nuvarvintus ryžius.
Supilkite lydytą sviestą ir išmaišykite.
Įmaišykite baltymus su grietinėle.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.