Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
1 kg
Cukraus
3 šaukštas
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštas
Druskos, pipirų
0.3 šaukštelis
Citrinų sultys
1 šaukštas
Aliejaus
2 šaukštas
Česnako
2 skiltelė
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Porcijos: 20
Gaminimo eiga
1. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir smulkiai supjaustykite.
2. Supilkite į puodą kartu su smulkiai pjaustytais svogūnais.
3. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite cukrų, aliejų ir virkite ant mažos ugnies apie 1 valandą.
4. Supilkite citrinos sultis, suberkite išspaustą česnaką ir pagardinkite bazilikais ir čiobreliais.
5. Virkite dar apie 30 minučių.
6. Viską sutrinkite elektriniu maisto trintuvu.