Ingredientai
Gaminimo eiga
Paimkite stačiakampę 30 ir 20 cm kepimo formą, ištepkite ją sviestu, išklokite kepimo popieriumi, kad kraštai kiek išsikištų į išorę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Obuolius ir kriaušes nulupkite, perpjaukite kiekvieną į 4 dalis ir išimkite sėklas.
Puode pakaitinkite 100 g sviesto, suberkite 1 stiklinę cukraus, maišydami užvirinkite.
Kai cukrus ištirps, supilkite sirupą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pakaitomis obuolių ir kriaušių skilteles.
Tešlai likusį 100 g sviesto ištrinkite su likusiu ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.
Miltus sumaišykite su muskato riešutu, kepimo milteliais ir druska.
Pusę miltų suberkite į masę su kiaušiniais, išmaišykite.
Supilkite pieną ir 0,5 stiklinės obuolienės, išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Šia tešla užpilkite obuolius ir kriaušes.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol įkišus medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla. Kepimo laikas – maždaug 35 min