Ingredientai
Lęšiai
1 indelis
Tortilijos
4 vnt.
Cukinijos
2 vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
15 vnt.
Imbieras
100 g
Didelių raudonųjų svogūnų
1 vnt.
Česnako
3 skiltelė
Kalendros
3 šakelė
Balzaminis actas
3 šaukštas
Alyvuogių aliejus
3 šaukštas
Porcijos: 2
Šios šiltos salotos – sočios, turi labai daug baltymų. Tai recepte esančių lęšių nuopelnas. Jų dėka esame sotūs nuo nedidelio kiekio maisto, ilgai nepraalkstame. Taip pat, imbieras šiam patiekalui suteikia pikantiškumo.
Gaminimo eiga
1. Paruoškite daržoves: cukiniją supjaustykite pusiau žiedais, vyšninius pomidorus per pusę, saldžiuosius pipirus nedideliais kubeliais, susmulkinkite svogūną. Plokščia peilio puse sutrinkite česnaką, stambia trintuve sutarkuokite imbierą.
2. Pašildykite keptuvėje alyvuogių aliejų, jame pakepkite imbierą, česnaką ir svogūną, saldžiuosius pipirus. Po 3-4 min įdėkite cukiniją, o dar po keliolikos min. pomidorus, pabarstykite druska ir pipirais, supilkite balzaminį actą, viską išmaišykite.
3. Įdėkite lęšius, pašildykite patiekalą dar 1-2 min.
4. Sukapokite kalendrą ir pridėkite salotas.
5. Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje, paskui supjaustykite ją į 4 dalis, sutvirtinkite du galus dantų krapštuku ir ant padarytų vokų formų sudėkite salotas.