Ingredientai
Gaminimo eiga
Kepenis nuplaukite ir supjaustykite kiek mažesniais gabaliukais.
Sudėkite į puodą su vandeniu (vandenyje prieš tai ištirpinkite druską ir sultinio kubelius).
Užvirkite, nugraibykite putas.
Kai putų jau nebeatsiras suberkite pipirų žirnelius, kadagio uogas, lauro lapus.
Virkite apie valandą laiko.
Išvirtas kepenis smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą pusę sviesto kiekio. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.
Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki mažos ir vis pamaišant kepkite kol svogūnai gražiai paruduos.
Įpilkite brendžio ir kepkite atidengus dangtį dar 5 minutes.
Supilkite į karščiui atsparų dubenį.
Į keptuvę sudėkite likusį sviestą, suberkite smulkiai pjaustytas morkas ir salierus.
Kepkite uždengus dangčiu ant mažos ugnies ir vis pamaišant dar 30-40 minučių (kol daržovės taps itin minkštos).
Supilkite ant keptų kepenėlių.
Sumalkite su elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės.
Suberkite stipriai susmulkintus graikinius riešutus ir gerai išmaišykite.