Ingredientai

Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. 22 x 32 centimetrų kepimo indą gausiai ištepkite sviestu. Suberkite duonos kubelius ir padėkite į šalį.

2. Nedideliame dubenyje sumaišykite apelsino žievelę su cukrumi. Tiesiog pirštais minkykite tarkuotą žievelę tol, kol gausis bendra masė, tada padėkite į šalį.

3. Kiaušinius įmuškite į didelį dubenį, išplakite, tada į juos supilkite su apelsino žievelėmis sumaišytą cukrų, pieną su grietinėle, cinamoną, vanilę ir druską. Viską gerai išmaišykite.

4. Saldų padažą tolygiai užpilkite ant duonos. Šaukštu duoną spauskite žemyn, kad visi jos kubeliai permirktų.

5. Apdenkite kepimo indą plastikine plėvele ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Išimkite kepimo indą iš šaldytuvo ir leiskite jam pabūti kambario temperatūroje kol įkais orkaitė.

6. Du valgomuosius šaukštus sviesto supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai išmėtykite juos ant viršaus. Kepkite neuždengtą orkaitės viduryje, kol išsipūs ir gražiai parus. Tam reikės 40-45 minučių.

7. Tuo metu paruoškite sirupą. Vidutinio dydžio prikaistuvyje sumaišykite klevų sirupą, apelsinų sultis, apelsinų skilteles.

8. Kartkartėmis pamaišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sirupas šiek tiek sutirštės, tai užtruks apie dešimt minučių.

9. Įmaišykite likusį šaukštą sviesto ir nuimkite nuo ugnies.

10. Kai sirupas beveik atauš, šaukštu iš jo išimkite apelsino skilteles ir sudėkite jas į nedidelį dubenėlį.