Ingredientai
Bulvių
1 l
Vištienos faršas
0.5 l
Kiaušiniai
2 vnt.
Grybai
1 stiklinė
Rūkyti lašiniai
100 g
Sviestas
50 g
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Malti džiūvėsėliai
2 šaukštas
Pienas
1 šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Lašinius smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytais svogūnais.
2. Supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
3. Į mėsą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite maltus džiūvėsius sumaišytus su pienu, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai suminkykite.
4. Į grybus įmuškite vieną kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
5. Iš vištienos darykite rutuliukus, į kiekvieno vidų įdėkite po gabaliuką sviesto ir šaukštelį paruoštų grybų.
6. Rutuliukus sudėkite į paruoštą sradą ir užpilkite tarkiais.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą laiko.