Gaminimo eiga

1. Visų pirma žuvį reikia tinkamai apdoroti – nuskusti žvynus ir išimti vidurius. Po to žuvį kruopščiai nuplaukite.

2. Nuplautos lydekos šonuose įpjaukite odą keliose vietose – nuo priekio iki uodegos. Tuomet žuvies vidų ištrinkite prieskoniais – druska, pipirais ir citrininiais pipirais.

3. Į vidų taip pat sudėkite žoleles bei sviesto gabalėlius ir sutraiškytas česnako skilteles.
Lydeką patogiai paguldykite į kepimo formą ir vėl prieskoniais apibarstykite žuvį iš išorės.

4. Viską atlikus – žuvis jau parengta kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir įdėję lydeką į kepimo skardą kepkite orkaitėje maždaug valandą.

5. Kepimo metu kartkartėmis galite žuvį apšlakstyti išbėgusiomis sultimis.

6. Iškepusią lydeką apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru.