Ingredientai
Gaminimo eiga
Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.
Veganiškas medaus tortas
Kaip gaminti:
Papločiai:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite margariną, cukrų, sirupą ir pieną. Rankiniu ar elektriniu plakikliu maišykite, kol aptirps margarinas ir cukrus.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir soda. Galite miltus išsijoti, kad papločiai būtų puresni.
3. Per tris kartus suberkite miltus į skystų ingredientų dubenį. Tešlos beveik neminkykite. Ji turi būti minkšta, bet neliptų prie rankų.
4. Tešlą palaikykite šaldytuve apie 15-20 min. Ją supjaustykite į 5 vienodas dalis. Iškočiokite ant kepimo popieriaus. Kočiojant užbarstykite miltų. Papločio skersmuo turi būti šiek tiek didesnis nei 18 cm., nes iškepusius reikės apipjauti ir likučius panaudoti trupiniams.
5. Kepkite orkaitėje 190 laipsnių temperatūros apie 7 min., arba kol papločiai šiek tiek paruduos.
6. Ant šiek tiek pravėsusių papločių uždėkite torto dugno formą ir su peiliu apipjaukite šonus. Likučius sutrinkite iki trupinių (sudėkite į uždaromą maišiuką ir padaužykite kočėlu).
Kremas:
1. Į puodą supilkite jogurtą, citrinos sultis ir cukraus pudrą. Išmaišykite.
2. Į jogurtą suberkite agar agar miltelius ir ant viryklės, maišant, kaitinkite iki vidutinės temperatūros apie 8 min.
3. Palaukite, kol kremas gerokai atvės ir palaikykite šaldytuve apie 10 min. Kai jis pradės stingti, sutepkite papločius. Į apačią dėkite paplotį, tepkite kremu, tada dėkite kitą paplotį ir t.t. Viršų ir šonus aptepkite kremu. Ant viršaus ir šonų užberkite trupinius.
4. Tortą palaikykite šaldytuve pernakt ar ilgiau.
Patarimai:
Jei tešla per minkšta, įberkite šiek tiek miltų. Jei per kieta, įpilkite šlakelį pieno.
Tortą papuoškite dumplainių uogomis ir anyžių žvaigždėmis.
Receptu dalijasi tinklaraštis „Skanauk su Aušra“.