Ingredientai
Kulinarijos studijos šeimininkas šmaikštusis Gian Luca Demarco pamalonino lietuvių širdis ir prikepė lietinių blynų su šoninės ir itališko taledžo sūrio įdaru. Kulinarinės laidos „Gardu Gardu“ metu konditeris Ali Gadžijevas liko nustebęs, kad ir Italijoje lietiniai blynai yra dažnai gaminami, ir iš pradžių skeptiškai žiūrėjęs į kolegos receptą, paragavęs blynų, patvirtino, kad tai geriausias patiekalas pusryčiams. Gian Luca pasidalijo naudingais ir paprastais patarimais, kokiu teisingu eiliškumu dėti ingredientus į lietinių blynų tešlą, kad ji būtų vientisa.
Gaminimo eiga
1. Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.
2. Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
3. Iškepusius blynus įdaryti kiekvieną su sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio. Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.