Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Nupjaukite abu baklažano galus ir supjaustykite jį išilgai, plonomis juostomis. Nieko tokio, kad juostos platėja – svarbiausia, kad jos būtų maždaug vienodo storio.
2. Į uždaromą indą susluoksniuokite baklažaną: dėkite eilę baklažano juostų, pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, ant viršaus dėkite kitą eilę baklažano kol taip sudėliosite visą baklažaną. Uždenkite indą ir palikite baklažanus bent kelioms valandoms (geriausia – pernakt).
3. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite perteklinį baklažanų skystį, į įkaitusią keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite juos ant lėtos ugnies iš abiejų pusių. Baklažanus bus iškepę tada, kai visos juostos spalva tolygiai patamsės.
4. Iškepusius baklažanus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Palikite pilnai atvėsti.
5. Tofu truputį nusunkite. Rankomis arba šakute kuo smulkiau sutrinkite, supilkite citrinos sultis, sojų jogurtą ir gerai išmaišykite. Turite gauti vientisą, gana standžią, bet netrupančią masę. Jeigu masė pernelyg trapi – įdėkite dar truputį sojų jogurto. Išspauskite į tofu česnaką, suberkite smulkintus krapus, sukapotus riešutus (galima prieš tai švelniai paskrudinti), pipirus, viską išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, pasūdykite.
6. Ant baklažano juostos paskleiskite įdarą. Vyniokite suktinukus beveik nespausdami. Jei jie sunkiai išlaiko neišsivynioję – dėkite mažiau įdaro arba persmeikite juos smeigtuku.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.