Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas iš avinžirnių, patiekiamas su rytietiška duona, vadinama pita, arba tiesiog lėkštėje su salotomis ir padažu. Falafeliai dažniausiai daromi iš virtų arba konservuotų avinžirnių ir kepami aliejuje. Tačiau šie – sveikesnė jų versija su tiesiog mirkytais avinžirniais. Juos pateiksime su špinatų, bolivinės balandos ir avokado salotomis bei humusu.

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje užmerkiame avinžirnius ir paliekame mažiausiai 12h (o geriausiai 24h).
2. Nupilame vandenį ir dedame išmirkytus avinžirnius į maisto trintuvą.
3. Kartu dedame petražoles, kalendrą, smulkintą svogūną bei smulkintą česnaką. Įberiame kumino, druskos ir kepimo miltelių. Įpilame citrinos sulčių.
4. Viską triname porą minučių. Svarbu - trinkite, kol visi ingredientai susimaišys ir susimals. Mums nereikia vientisos masės.
5. Paragaukite. Jeigu jums norisi, įdėkite daugiau druskos.
6. Įkaitiname orkaitę iki 180°C.
7. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių ir ištepame jį augaliniu aliejumi.
8. Iš avinžirnių masės padarome nedidelius 2-3 cm rutuliukus ir suspaudžiame tarp delnų, kad gautumėme nedidelius paplotėlius.
9. Visus paplotėlius sudedame ant kepimo skardos ir jų viršų irgi patepame augaliniu aliejumi.
10. Falafelius kepame 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės, apverčiame ir kepame dar 10 minučių, kol paplotėliai gražiai apskrus.
11. Falafelius rekomenduojame patiekti su salotomis ir jūsų mėgstamu humusu.

Skanaus!

Receptu dalijasi tinklaraštise „Kas tas avokadas“.