Italijoje labai mėgstamas jūros gėrybių užkandis pagal Gian Luca Demarco. Kol kas juo teks mėgautis namuose, tačiau, tikimės, jau greitai bus galima pavaišinti ir draugus. Tai puikus pasirinkimas smagiems pasisėdėjimams vakarais.

Gaminimo eiga

1. Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais.

2. Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.

3. Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje.

4. Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė nei 170 C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluoščiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.

5. Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti keptas daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.

6. Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200 C temperatūroje kol apskrus.

7. Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.