Ingredientai
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Saldžiosios bulvės
500 g
Didelės tarkuotos morkos
300 g
Imbieras
1 vnt.
Daržovių sultinio
1.5 l
Aitrioji paprika arba jalapenas
0.5 vnt.
Porcijos: 4
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi saldžių bulvių, morkų ir imbiero sriubos receptu.
Gaminimo eiga
1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant vidutinės kaitros kepiname smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir saldžią bulvę. Kepiname apie 10 min. Sudedame tarkuotą imbiero šaknį, aitrųjį pipirą ir kepiname dar 2 min.
2. Sudedame kepintas daržoves į puodą, užpilame sultinį. Sultiniui užvirus verdame dar 10 min.
3. Sutriname sriubą iki norimo tirštumo (jei norite skystesnės, įpilkite dar sultinio arba vandens).
4. Pagardiname druska bei pipirais.
5. Ant viršaus beriame aitrios paprikos drožlių.