Ingredientai
Trinti pomidorai
400 g
Saldžioji raudona paprika
2 vnt.
Malta jautiena
450 g
Kukurūzai
1 indelis
Raudonosios pupelės
1 indelis
Maži svogūnai
2 vnt.
Grietinėlė 12% rieb.
200 ml
Mažas aitrusis pipiras
1 vnt.
Aliejus kepimui
1 a. š.
Porcijos: 6
Švelni čili sriuba tiks ir tiems, kas ne pernelyg mėgsta aštrumą. Patiekalą paruošite per 40 minučių. Čili sriubos receptu dalijasi tinklaraščio „Maistas sielai“ autorė Rugilė.
Gaminimo eiga
1. Supjaustome svogūną, apkepiname gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, dedame jautieną. Beriame druskos, pipirų, česnako.
2. Į puodą supilame trintus pomidorus, smulkintus pomidorus, supjaustytas paprikas bei grietinėlę ir verdame ~ 20 min.
3. Aitriąją papriką perpjauname ir išskopiame sėklytes, pačią ją supjaustome ir beriame į puodą.
4. Į puodą suberiame iškeptą mėsą ir viską gerai sutriname. Suberiame kukurūzus bei pupeles (pupeles prieš tai perplauname vandeniu). Bei dar paverdame apie 15-20 min. Pagardinimui tinka kietasis sūris.