Ingredientai
Kiaulienos faršas
450 g
Šaltas vanduo
0.5 stiklinės
Kiaušiniai
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnakas
5 skiltelės
Miltų
2 šaukštas
Mairūnai
0.5 šaukštelis
Kmynai
0.5 šaukštelis
Citrinų sultys
2 šaukštelis
Malti džiūvėsėliai
250 g
Porcijos: 6
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi čekiškų kotletų receptu.
Gaminimo eiga
1. Išmaišome mėsą su vandeniu ir paliekame 30 min. šaldytuve.
2. Ištraukus mėsą iš šaldytuvo įmušame kiaušinį, dedame smulkintus česnakus, svogūną, 1 šaukštą džiuvesėlių, beriame mairūną, kmynus, druską, pipirus, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve dar 15 min.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš mėsos masės formuojame delno dydžio kotletus ir apvoliojus džiuvesėliuose kepame iš abiejų pusių, kol iškepa.
4. Valgome su norimu garnyru, bet čekai rekomenduoja valgyti su duona.