Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Grietinėlę, kokosų gėrimą 24 % rieb., sutirštintą pieną ir pieną gerai išmaišykite. Pagal nurodymus paruoškite želatiną ir lengva srovele, maišydami šluotele, supilkite ją į mišinį (1 pakelio želatinos – 1 litrui mišinio). Viską gerai sumaišykite.

2. Į kremą suberkite kokosų drožles ir viską išmaišykite.

3. Mandarinų skilteles perpjaukite per pusę. Trijų mandarinų skilteles sluoksniuokite su kremu, likusius pasilikite viršutiniam sluoksniui. Desertą palikite šaltoje vietoje kelioms valandoms sustingti.

4. Apelsinų džemą sumaišykite su likusiais mandarinais.

5. Kai desertas sustings, ant viršaus dėkite mandarinų ir uogienės sluoksnį. Puoškite šviežiais mėtų lapeliais.

Alfo patarimai:

  • Mandarinus galite keisti apelsinais.
  • Norint egzotiškesnio skonio į uogienę galite įberti cinamono.
  • Puošti galite ne tik mėtomis, bet ir kitomis žolelėmis.