Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite pievagrybius vidutiniais griežinėliais, dėkite į salotų patiekimo indą, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus baltojo vyno acto, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite, pievagrybiai lengvai pasimarinuos.
2. Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių).
3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, džiovintus pomidorus vidutiniais gabaliukais (nepjaustykite smulkiai). Supjaustykite avokadą. Viską dėkite į lėkštę kartu su mocarelos rutuliukais.
4. Sudėkite išvirtus, atvėsintus mėgstamus makaronus, konservuotą tuną.
5. Susmulkinkite petražoles, suberkite į indą. Įtarkuokite česnaką.
6. Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, paskaninkite citrinos žievele. Viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų, gerai išmaišykie ir skanaukite.
Alfo patarimai:
- Svogūną salotose galite keisti poru arba dėti juos abu.
- Galite salotas valgyti iš karto arba palaukti, kol ingredientai įsigers visų skonių.
- Tuną galite keisti karšto rūkymo lašiša ar skumbre.
- Baltojo vyno actą galite keisti kitu mėgstamu actu, atkreipkite dėmesį į rūgštumą. Jei per rūgštu, galite įdėti medaus ar cukraus.