Ingredientai
Pieniškas šokoladas
50 g
Espreso kava
1 puodelis
Vanilės ankštis
1 vnt.
Auksaspalvis sirupas
5 šaukštas
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Šokoladą užpilkite sutirštintu pienu ir pašildykite, kad ištirptų.
2. Pagaminkite espreso kavos puodelį.
3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir visą vidų sudėkite į šokoladinį mišinį.
4. Į gilesnę talpą supilkite kavą, šokolado mišinį, auksaspalvį sirupą ir viską išplakite su šluotele.
5. Palaukite, kol gėrimas atšals, supilstykite į norimus indus ir laikykite šaldytuve.
6. Patiekite gėrimą su ledo gabaliukais.
Alfo patarimai:
- Gėrimui galite rinktis tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą.
- Jei norite alkoholinio likerio, į gėrimą įpilkite 200 g brendžio.
- Šį gėrimą galite gerti vieną arba panaudoti skaninti kitus patiekalus. Tokius kaip: ledai, pyragai, drėkinti torto biskvitus ir pan.
- Gėrimą galite užsišaldyti į ledukus ir vėliau naudoti paskaninti juodą kavą.