Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Šokoladą užpilkite sutirštintu pienu ir pašildykite, kad ištirptų.

2. Pagaminkite espreso kavos puodelį.

3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir visą vidų sudėkite į šokoladinį mišinį.

4. Į gilesnę talpą supilkite kavą, šokolado mišinį, auksaspalvį sirupą ir viską išplakite su šluotele.

5. Palaukite, kol gėrimas atšals, supilstykite į norimus indus ir laikykite šaldytuve.

6. Patiekite gėrimą su ledo gabaliukais.

Alfo patarimai:

  • Gėrimui galite rinktis tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą.
  • Jei norite alkoholinio likerio, į gėrimą įpilkite 200 g brendžio.
  • Šį gėrimą galite gerti vieną arba panaudoti skaninti kitus patiekalus. Tokius kaip: ledai, pyragai, drėkinti torto biskvitus ir pan.
  • Gėrimą galite užsišaldyti į ledukus ir vėliau naudoti paskaninti juodą kavą.