Ingredientai
Antis
1 vnt.
Džiovintos figos
450 g
Ievagrybių
450 g
Didelių raudonųjų svogūnų
3 vnt.
Česnakas
3 skiltelės
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia prieskonius sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
2. Šiuo marinatu įtrinkite antį ir jos vidų.
3. Supjaustykite džiovintas figas ir pievagrybius didesniais gabaliukais, o svogūną ir česnaką – smulkiau.
4. Viską sumaišykite su džiūvėsėliais, balzamiko actu ir aliejumi.
5. Gautą įdarą sudėkite į anties vidų.
6. Antį kepkite apie 3 val. iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
7. Jeigu norite, kad antis apskrustų, kepimo pabaigoje padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 20 min.