Ingredientai
Špinatai
2 saujos
Kapotų svogūno laiškų
2 vnt.
Džiovinti pomidorai
70 g
Vidutinio dydžio tortilijos
4 vnt.
Česnakas
3 skiltelės
Klasikinis salotų padažas
4 šaukštas
Riebi grietinė
4 šaukštas
Varškė
400 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Žirklėmis susmulkinkite špinatus, laiškinius česnakus, meškinius česnakus, svogūnų laiškus, džiovintus pomidorus, fermentinį sūrį, tortilijas. Viską sumaišykite.
2. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite picos prieskonių. Dėkite sutarkuotas česnako skilteles, klasikinį salotų padažą, grietinę, varškę, įmuškite kiaušinį. Ir viską išmaišykite.
3. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.
4. Į kepimo formą išklotą sviestiniu popieriumi dėkite paruoštą apkepo masę ir tolygiai paskleiskite. Galite kepti ir storesnį, bet aš labiausiai mėgstu piršto storio apkepą.
5. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus apie 25 minutes.
6. Iškepusį apkepą puoškite mėgstamomis žolelėmis.
Alfo patarimai:
- Jei turite mažesnį kiekį varškės, galite įdėti daugiau kitų ingredientų.
- Jei nemėgstate kažkokių žolelių, galite vietoj jų įdėti daugiau špinatų.
- Jei neturite žirklių visus ingredientus galite ne karpyti, o pjaustyti peiliu.
- Apkepą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šiltas jis bus minkštesnis ir šiek tiek sunkiau pjaustytis, šaltas bus standesnis ir pjaustytis lengviau.
- Patiekalas puikiai tinka iškyloms ir valgyti bet kuriuo metu, papildomai paskaninant grietine, lašiša ar salotomis.