Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite 1 stiklinę miltų, 1/4 cukraus ir 1/2 stiklinės sviesto. Maišykite, kol pasidarys trupinių masė, ją išdėkite ant 20 cm skersmens kepimo indo dugno.
2. Kitame dubenyje sumaišykite nuluptus ir smulkiais griežinėliais supjaustytus rabarbarus, 1/2 stiklinės cukraus ir 1 šaukštą miltų. Šią masę uždėkite ant trupinių. Pakepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min., paskui išimkite iš orkaitės. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175 laipsnių Celsijaus.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite sūrį ir 1/2 stiklinės cukraus, pertrinkite iki vientisos masės. Tada įmuškite išplaktus kiaušinius, išmaišykite ir užpilkite šią masę ant rabarbarų pagrindo skardoje.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. arba kol iškeps viršutinis sluoksnis. Kol dar pyragas karštas, užpilkite sluoksnį iš plaktos grietinėlės.
5. Pyragui papuošti 1 stiklinę grietinėlės išplakite su 2 šaukštais cukraus ir 1 šaukšteliu vanilės.