Gaminimo eiga

1. Iš vakaro užmerkite avinžirnius vandeniu, kad šie išbrinktų ir sekančią dieną greičiau išvirtų.

2. Į atskirą dubenį sudėkite faršą, įpilkite aliejaus bei suberkite prieskonius, tada viską gerai išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti šaldytuve apie 30 min.

3. Kol faršas marinuojasi, į atskirą puodą supilkite sultinį ir pagardinkite jį lauro lapais. Užkaiskite puodą ir palaukite, kol sultinys užvirs.

4. Pasiruoškite daržoves – smulkiai supjaustykite. Tada smulkintus svogūnus su morkomis pakepinkite keptuvėje ir suberkite į užvirusį sultinį. Ten pat suberkite ir bulves.

5. Ištraukite iš šaldytuvo faršą ir suformuokite iš jo nedidelius kukuliukus. Suberkite juos į sultinį su daržovėmis. Virkite, kol suminkštės bulvės, tuomet suberkite avinžirnius ir petražoles ir pavirkite sriubą dar porą minučių.

6. Jei norite tirštesnės sriubos, suminkštėjusias bulves puode tiesiog sutrinkite šakute.