Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Agurką supjaustykite pailgomis juostelėmis peiliu arba pjaustykle. Įtarkuokite skiltelę česnako, įkarpykite laiškinių česnakų, kalendrų, svogūnų laiškų ir viską išmaišykite. Pilkite ryžių actą, sojų padažą be gliuteno, suberkite ryžius ir viską gerai išmaišykite. Įtarkuokite kiaušinį, įberkite cukraus ir išmaišykite.
2. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus arba ant grilio dėkite vištienos iešmelius su japonišku marinatu ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus iki 10 minučių.
3. Į lėkštę dėkite ryžius, vištienos iešmelį, užberkite laiškinių česnakų, svogūnų, kelis kalendros lapelius, sukarpytų džiovintų jūros dumblių lapų. Arba patiekite dar kitaip: džiovintus jūrų dumblių lapus sukarpykite kvadratukais, dėkite į centrą po šaukštelį ryžių, įpjaustykite vištienos, suspauskite iš dviejų galų ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Vištienos iešmelius galite kepti ir orkaitėje, o jei norisi daugiau dūmo skonio ir kvapo – grilyje. Žiūrėkite informaciją ant pakuotės.
· Jei maistą ruošite lauke ant grilio – galite naudoti ne virtą, o keptą kiaušinį ir jį smulkiai supjaustyti.
· Salotas galite pagardinti sezamų sėklomis.
· Ryžius galite naudoti tokius, kokius mėgstate.