Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Kaliaropes, svogūnus nulupkite ir kartu su šviežiu agurku supjaustykite plonomis juostelėmis ar griežinėliais. Tai galite padaryti su pjaustykle arba peiliu. Supjaustykite marinuotus agurkėlius.
2. Viską dėkite į vieną indą, berkite sezamų sėklas, cukrų, brokolio žiedynus, druską, pilkite alyvuogių aliejų, actą. Įtarkuokite skiltelę česnako, įdėkite aštraus padažo ir plėšytų kalendrų. Viską išmasažuokite ir išmaišykite rankomis.
ALFO PATARIMAI:
· Jei nemėgstate kaliaropės, ją galite keisti plonai pjaustyta morka arba ridikėliais (bet nepažįstu nė vieno žmogaus pasaulyje, kuriam nepatiktų kaliaropė. Jei jums patinka ridikėlis – patiks ir kaliaropė).
· Vietoje kalendrų galite rinktis kitas mėgstamas prieskonines žoleles, pavyzdžiui, krapus arba bazilikus.
· Svarbu supjaustyti daržoves labai plonais griežinėliais. O tai labai greitai ir paprastai padės padaryti GRAEF pjaustyklė.