Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Naktį prieš patiekalo gaminimą, vandenyje užmerkite riešutus, taip pat iš karto pasiruoškite grikius – užpilkite juos verdančiu sultiniu ir palikite nakčiai „pastovėti“.
2. Sekančią dieną nuplaukite mirkytus riešutus ir sudėkite juos į trintuvą. Šalia įpilkite mažą stiklinę vandens ir viską sumalkite iki vientisos masės. Tuomet drauge supilkite citrinos sultis, suberkite druską ir viską išmaišykite.
3. Vėliau keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite baziliką ir suberkite per naktį mirkytus grikius – troškinkite viską apie 10 min.
4. Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkintus grybus, įberkite druskos bei pipirų – kepkite taip pat iki 10 min. Tada sumaišykite paruoštą riešutų kremą su grybais ir grikiais bei porą minučių viską patroškinkite.