Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite ingredientus užtepėlei: penkių pupelių mišinio pomidorų padaže, saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
2. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, susmulkinkite svogūnų laiškus.
3. Voveraites nuvalykite, didesnes supjaustykite.
4. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite voveraites ir svogūnus su porais. Užberkite pipirų ir apkepkite. Baigus kepti įberkite druskos ir įtarkuokite česnako.
5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite čiabatos riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių.
6. Apkepusias riekeles išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus likučius.
7. Susmulkinkite laiškinius česnakus.
8. Ant apkeptų riekelių gausiai tepkite paruoštą pupelių masę, dėkite apkeptus grybus, pasmulkintą buratos sūrį, užbarstykite sėklų mišinio, laiškinių česnakų, pipirų, druskos. Įtarkuokite citrinos žievelės.
ALFO PATARIMAI:
· Buratos sūrį galite keisti feta, bet išbandykite buratos ir voveraičių derinį, jis tikrai jus nustebins.