Ingredientai

Rupi druska 2 v. š.
Krienai 2 v. š.
Cukraus 0.5 kg
Aliejaus 8 v. š.
Acto 1 stiklinė
Porcijos: 10

Dar viena labai įdomi skonių kombinacija jūsų dėmesiui. Ypač jei jau randate agurkų-peraugėlių.
Seniai marinuojame agurkus ir pomidorus su garstyčiomis, įvairiais lapais, česnakų ir krapų kotais, rodosi, ką dar besugalvosi. O štai viename tinklalapyje virė diskusija apie krienus, tuos tarkuotus, pirktus pas babytes turguje. Baltus, ne raudonus. Kaipgi nepabandyti?
Nesiplėsiu aprašant gautą marinuotų agurkų skonį, tai tiesiog nepakartojamai trašku, gaivu, saikingai aštru… Krienus dėjau į savo labai mėgstamą šaltai marinuotų agurkų marinatą.

Gaminimo eiga

1. Didelius agurkus nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas ir supjaustau nedideliais gabaliukais.

2. Agurkus užberiu druska ir palieku 4-6 valandoms, kad išsiskirtų sultys.

3. Atskiram inde sumaišau cukrų, aliejų ir actą, ant agurkų smulkia tarka sutarkuoju česnakus, dedu krienus ir užpilu sumaišyta mase. 12h lai pastovi, dažniausiai palieku nakčiai.

4. Ryte dideliu šaukštu išmaišau masę ir sudedu agurkų gabaliukus į stipriai iškaitintus stiklainius, užpilu skysčiu iš puodo. Užsuku verdančiu vandeniu nulikytu dangteliu ir dedu žemyn galva valandai kitai. Viskas.

Ragavome su švelnia grilio paukštiena, dėjau ant duonos, pateptos kepenine. Skanu