Ingredientai
Alyvuogių aliejaus
50 ml
Didelio svogūno
1 vnt.
Skiltelių česnako
8 vnt.
Aitriosios paprikos
1 vnt.
Trintų pomidorų
400 g
Cukraus
200 g
Baltojo vyno acto
150 ml
Cinamono
1 vnt.
Lauro lapelio
1 vnt.
Druskos
10 g
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Lavašo
1 vnt.
Gražgarsčių
1 sauja
Porcijos: 3
Čatnis, sodraus pomidorų skonio, pagardintas kietuoju sūriu - viskas, ko reikia, kad jūsų lavašo suktinukai susilauktų komplimentų!
Gaminimo eiga
1. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir kepkite, kol svogūnai suminkštės (5–8 min.).
2. Supilkite pomidorus, išmaišykite. Pilkite cukrų, baltojo vyno actą, įdėkite cinamono lazdelę, lauro lapą, įberkite druskos, įspauskite citrinos sulčių ir troškinkite apie 30 min., kol masė sutirštės.
3. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite atvėsti.
4. Čatnį paskirstykite ant lavašo, uždėkite gražgarsčių, pabarstykite kietojo sūrio ir susukite.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG