Ingredientai
Obuolių
2 vnt.
Šviežių čiobrelių
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
30 g
Migdolų
30 g
Vandens
100 ml
Cukraus
20 g
Sausainių
30 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Obuolius nuplaukite, nulupkite. Pabarstykite druska, čiobreliu ir užpilkite aliejumi, įsukite kiekvieną obuolį į foliją atskirai ir kepkite orkaiteje 180 °C temperatūroje apie 10 min.
2. Keptus obuolius su šaukštu nugramdykite nuo folijos.
3. Migdolus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1 val. Išbrinkus riešutams, juos užpilkite virintu vandeniu su cukrumi ir sutrinkite trintuvu, tada perkoškite per sietą.
4. Į apvalią formelę dėkite obuolius, berkite sausainių trupinius ir taip sluoksniuokite. Viską apliekite riešutų pienu ir puoškite obuolių griežinėliais.
5. Pyragą valgykite su šaukštu.
Skanaus!
Receptu dalijasi restoranų „Monai“ ir „MOMO grill“ įkūrėjas ir vyriausiasis šefas Vytautas Samavičius